Bondi Beach

“ G’day mate, cheers, fair dinkum, no worries, how’s it going? “ zijn wat woorden en kleine zinnetjes die je kunt horen op Bondi Beach bij Sidney in Australië. Maar dat is niet echt naast de deur als je naar het strand wilt. Australië is een mooi en groot land. Mijn broer is er destijds een keer geweest, vandaar dat ik die woordjes hierboven ook heb. Maar om voor een strand helemaal daarheen te vliegen lijkt me toch iets te gek.

Gelukkig kan het veel dichter bij huis. Dat hebben mijn moeder en ik ondervonden toen we vorige week een wandeling over het strand van Monster maakte. Het was heerlijk weer. Beetje wind, lekker zonnetje en het was niet druk. Gewoon gezellig. Genoeg te zien door die gezelligheid. Er waren mensen bezig met hun catamaran en veel honden. Zelfs de bereden politie kwam langs en later nog een man met een karretje achter zijn paard gespannen. Ook waren er nog wat surfers in de weer met hun plank. En om dan op Bondi Beach terug te komen, dat doen ze in Australië vol op! Wandelaars, hardlopers en mensen met rugzak (die waren waarschijnlijk heel wat van plan).

Ik ben met mijn moeder ook nog even zo’n kleine pier opgelopen. Even uitkijken maar het lukte aardig. Toen we aan het eind waren, kon ik pas de bootjes zien die mijn moeder me van af het strand al wilde laten zien. Het waaide ook behoorlijk, dus die bootjes gingen als een speer. Zodra ze door de branding heen waren, waren ze ook meteen uit zicht voor mij. Ook vissers maakten gebruik van het mooie weer om eens lekker een dagje op het strand door te brengen. Bedrijvigheid alom dus.

Maar nou is het wel zo, dat als je gaat wandelen of fietsen of wat dan ook voor bezigheid waar je dorst van krijgt… Die moet wel gelest worden. Genoeg keus op Monster. Er staat daar nog een bekend hotel dat ook een strandtent heeft. Maar wij zijn ergens anders geweest. Bondi Beach. De strandtent die je vindt als je aan de kant van de Monsterse camping het strand opgaat. En omdat daar een bekende van ons de baas is, gaan we natuurlijk daar een bakkie doen. Helemaal in een nieuwe kleur en opgeknapt. Binnen ruim en een grote toog om aan te hangen. Wij zijn wel buiten gebleven. Maar voor een feestje is die lange bar ideaal. Buiten was het heerlijk. Zonnetje op je knar en wat te drinken. Wat wil een mens nog meer op zijn vrije dag? Ja, er is natuurlijk genoeg te verzinnen maar voor dat moment leek het voorlopig effe voldoende.

Na een uurtje of anderhalf lopen over het strand was het goed rusten. Bijtanken en dan weer naar huis. Komen we ook nog een aanstaand echtpaar tegen. Die had ik nog niet gezien na een weekendje Zeeland dus meteen maar effe feliciteren. Overal om ons heen gaat er getrouwd worden. Wel gaaf hoor. Nu gaat het echt zomer worden als je al die berichten hoort. Mensen, heel veel plezier met dat steeds mooier wordende weer en mag ik bij deze al die mensen geluk wensen die binnenkort in het huwelijksbootje stappen? Veel plezier en geluk.

Groetjes

Jeroen

Terug naar overzicht Jeroen Kleijn

 

Kiikje in longen?