Even helemaal weg

Zo voelt het en dat is het ook. Ik weet niet hoe u het ervaart als u naar Cabaret gaat of dat u naar een concert gaat. Een musical van Van der Ende producties is ook erg mooi of gewoon naar een optreden van je nicht kijken die meedeed in de Westlandse productie van Carmen. Het zijn avondjes uit waar je vol op van kan genieten. Net zoals in de reclame van het vakantiepark dat met de slogan “Even helemaal weg” zijn bezoekers wil trekken, dat gevoel heb ik als ik een avondje helemaal op kan gaan in muziek of een conference of een mooi spel van mensen op het toneel. Zo heb ik al aardig wat gezien in korte tijd.

Vorig jaar begon dat met wat cabaret in De Naald. Een grote musical in het nieuwe De la Mar theater in Rotterdam, een concert van Brian Adams in De Kuip en nog een van Justin Timberlake in de Gelredome te Arnhem. Als u niet weet wie Justin Timberlake is, vraag het dan maar aan de kinderen of kleinkinderen, die weten dat wel. Er zit nog wel een leuk verhaal aan vast. Het was namelijk zo, dat we met zijn vieren zouden gaan. Een vriend van mijn broer zou ons ontmoeten bij het stadion in Arnhem en mijn moeder zou met ons meerijden. Die had op het laatste moment afgezegd zodat de vriendin van mijn broer mee kon gaan. En zij belde net voordat we weggingen af omdat ze op de zaak heel druk was… Dan zit je dus met een kaartje. Wij ons nichtje gebeld en als ze kon had ze door de telefoon gesprongen maar we zijn haar maar even gaan ophalen. Die had onverwachts een hele leuke avond!

Vooraf heerlijke poffertjes gegeten bij een Italiaanse poffertjesbakker. Heerlijk met vanille suiker erover heen en slagroom enzo. Ergens midden in Arnhem en daarna naar het concert. Het was echt super! Die effecten met het licht enzo. Ik zag niet alles omdat we in de eerste ring zaten. Ik had misschien een verrekijkertje mee kunnen nemen maar om Justin nou van dichtbij te zien… Dat hoeft van mij nu ook weer niet. Ik kom voor de muziek. En dan nu vorige week. Om te beginnen kreeg ik een nieuwsbriefmail van deze zangeres. Mijn moeder is er helemaal weg van en ik geef ze groot gelijk. Deze vrouw kan onwijs goed zingen en is met geen mogelijkheid te vergelijken met Idols. In deze mail werd een extra concert aangekondigd in het Circus Theater in Scheveningen. Dat is hier eigenlijk een soort van om de hoek en ik liet deze kans niet lopen natuurlijk. Hiermee zou ik punten scoren bij mams. Ik ben dus gaan bellen en wat bleek, ze hadden kaartjes vooraan in de zaal voor niet al te veel geld. Zo impulsief als ik dan soms kan zijn heb ik meteen twee kaartjes besteld en die kwamen later keurig over de post naar ons toe.

Wie trad er dan op in Scheveningen? Een van de beste Nederlandse zangeressen, Trijntje Oosterhuis. Ze heeft pas geleden nog een nieuwe cd op de markt gebracht en die verkoopt als een Trijn. Van deze cd en nog wat covers van andere artiesten en wat nummers van de band Total Touch heeft ze met een hele goede band een prachtig concert in elkaar gedraaid. Het was echt top! Die vrouw kan gewoon zingen. Ze zweept het publiek op, staat daar heel relaxed op het podium haar ding te doen en ze geniet. De band genoot, de zaal, iedereen. Ik heb een hele brede muzieksmaak die gaat van pop tot rock tot blues en punk. Deze avond kwam jazz daar bij. Wat een muziek zeg. Maar we zijn nog niet klaar natuurlijk. Ik heb nog meer dingen staan voor dit jaar en daar ga ik ook vol op van genieten. 

Groetjes

Jeroen

Terug naar overzicht Jeroen Kleijn

 

Kiikje in longen?