Voorbereiding

Eerst een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Met heel veel geluk en gezondheid natuurlijk en mogen er maar veel wensen in vervulling gaan. Dat klinkt misschien een beetje raar, dat over die wensen maar ik ga het wel doen. En dat begint met veel voorbereiding waar onder andere boodschappen doen bij hoort maar ook je tent even uit proberen.

Van het weekend ben ik een tentje gaan halen bij een oom en daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan. Huiskamer even verbouwen voor er ruimte genoeg is maar al met al ging dat heel goed. Ik moet hem straks zelf op kunnen zetten dus heb ik het meeste ook zelf gedaan. Mijn vader heeft even geholpen met de stokken en mijn moeder las de papieren voor zo als de tent in elkaar zou moeten. Daarna even je gloednieuwe slaapmat en slaapzak uitrollen en in de tent leggen. Net echt. Nu nog aan de andere kant van de wereld waar het land zich New Zeeland laat noemen. De mensen heten Kiwi’s net als de loopvogel die daar woont en IK ga daar heen!

Het gaat nu eindelijk een beetje doordringen. Nu ik zo bezig ben met van alles te regelen en er komt een hoop bij kijken. Niet alleen moet je rugzak, speciaal voor backpacken, vol zitten met de dingen die je nodig hebt, moet je tent in orde zijn en moet je een warme slaapzak hebben voor de nog wat koele nachten, ik moet ook denken aan medicijnen met een medicijnpaspoort. Ik moet er niet aan denken dat ik daar als Nederlander straks aankom met heel mijn pillenassortiment en dan gaan ze je eventjes in de boeien slaan omdat ze denken dat het XTC is ofzo. Dus ik neem allemaal originele verpakkingen mee met gebruiksaanwijzing, krijg een papier van het ziekenhuis mee waarop helemaal uitgelegd wordt wat er met mij aan de hand is. Wat te doen in noodgevallen enzovoorts. Ik heb ook bij deze vlucht begeleiding aangevraagd maar dat komt wel goed. Ik kan goed Engels praten en dat is wel handig als je met Britisch Airways vliegt.

Ik ben nog niet klaar met voorbereiden al ben ik nu een heel eind op weg. Ik moet nog geld halen, een luisterboek bestellen voor onderweg en ga alvast nadenken over wat ik nu eigenlijk allemaal wil zien. Ik heb al fotoboeken gezien en vakantieboekjes waar allemaal dingen in staan die ik wil zien. De film Lord of the rings is ook heel handig in dat opzicht, al is een groot deel wel computeranimatie. Ik kan gewoon niet geloven dat ik daar straks zelf loop of rijd. Ik ga in New Zeeland mijn nicht en haar vriend opzoeken en dan gaan we drie en een halve week rondrijden in de door hun pas gekochte tweedehands auto. Het is een grote auto waar ik makkelijk nog bij kan met mijn spullen. Over een route moet ik ook nog een beetje nadenken. We hebben met zijn drietjes al flink wat afgezocht naar leuke en mooie dingen en weten wel hoe we het eiland gaan “aanpakken” maar verder nog niet zoveel. We gaan kamperen en rondrijden. Dat is het enige zekere wat ik weet. Maar als je op vakantie bent moet je niks, je hebt alle tijd en het is daar mooi weer als ik er ben. Niet zoals hier waar vorige week je oren van je hoofd af vroren. Wel jammer dat die sneeuw er niet lag met de kerstdagen.  

Groetjes

Jeroen

Terug naar overzicht Jeroen Kleijn

 

Kiikje in longen?