Screening in Groningen

   
Welkom

Maandag 26 januari

Om 8:30 weg van huis. Iwan gaat ook mee en blijft bij mijn zusje slapen in Groningen, dichtbij het AZG zodat hij elke dag op de fiets kan komen en overal bij kan zijn. Hij kreeg hiervoor bijzonder verlof op het werk dus dat is hartstikke fijn.

 

11:00

Eerste gesprek in het AZG. Heel vriendelijk, alleen ik lig op zaal en dat ben ik niet gewend. Eerst zou ik met 3 oude mannetjes op zaal moeten maar dat wilde ik echt niet nu lig ik naast Sandy (32 en ook cf ligt er voor kuur), Karin (29 voor screening zij heeft pulmonaire hypertensie) en een ouder e vrouw.

14:00

Botdichtheidsmeting, gaat net zoals het maken van een röntgen foto.

15:40

Röntgenfoto's van de wervelkolom en de neusbijholten en dan zijn we voor vandaag klaar.

00:15 

Slapen.

 

Dinsdag 27 januari

7:30

13 buisjes bloed afnemen, goedemorgen.

8:30

naar de mondheelkunde  gevolg: verstandskiezen moeten eruit en een paar gaatjes, Fijn.

9:30

Echocardiogram, gewoon gel op de borst en met een rolletje erover dus net als bij een gewone echo. Dat zag er goed uit , fijn ik heb een goed hart haha.

Terug op de kamer kon ik eindelijk even douchen en eten en op naar het volgende.

13:00

Ventilatie-perfusiescan: eerst werd er vloeistof in mijn arm gespoten zodat de doorbloeding in de longen goed te zien is en daarna moest ik foto's maken. Vervolgens moest ik radioactieve gassen inademen via een mondstuk met filter en werd er weer gescanned, doodmoe was ik hierna en gelukkig ook klaar.

 

Verder moet ik vandaag 24 uur urine verzamelen in de poo.

 

Woensdag 28 januari

Vanaf vandaag moet ik 3 dagen ontlasting sparen, gatverdamme, vreselijk iets vind ik dat.

Verder moet ik door de scan, dus eerst een infuus prikken voor de contrastvloeistof, natuurlijk lukt dit niet. Tja en zonder infuus moet je weer terug. Even overleg met de dokter, toen kon ik zonder infuus door de scan rarara???

Shit toen moest ik poepen. Ik moest dit op de poo doen en dan schept de verpleging het over nou dat zag ik dus niet zo zitten dus heb ik gevraagd of dit niet rechtstreeks in het emmertje mocht. Nou zij lachen, maar goed het mocht gelukkig wel. Dat is me mooi gelukt.

S'middags consult bij de KNO-arts, gelukkig was alles goed, beetje korstjes van de zuurstof, maar verder niets. Daarna nog even een electrocardiogram(ECG) dit was met 2 min. klaar paar plakkers op je lichaam draadjes eraan en klaar. Dit was de woensdag.

Gisteravond en vannacht heel misselijk en overgeven van de ciproxin. Stoppen dus maar.

 

 

Donderdag 29 januari

Om half 9 echo van de bovenbuik, nuchter. Er werd zo hard gedrukt dat ik helemaal pijn had in mijn buik, dit duurde ruim een uur. Daarna even eten en douchen. Mocht gelukkig stoppen met de Ciproxin van Den Haag het hielp toch niet.

Om 11:00 uur gesprek met Otto Bosma ( verpleegkundig consulent). Dit wa s een fijn gesprek, hij heeft veel verteld en gevraagd over fijne en minder fijne aspecten. Iwan vond het ook prettig. We kregen boekjes over: 94 vragen orgaantransplantatie, eurotransplant en over PGB.

S'middags om 13:00 uur ergometrie. Eerst even blazen, daarna gesprekje met de arts. Toen een slagaderlijk infuus, klein verdovingsprikje in depols, sneetje maken infuus in slagader en afplakken. Eerst bloed afnemen O² meten en op de fiets. Vlak voor we zouden starten was de apparatuur kapot. Wachten, wachten en ja hoor na ±1uur wachten deed de computer zijn werk. Weer bloed afnemen en beginnen met fietsen eerst zonder O² en later met O²  tussentijds continu bloedafnemen. Toen ging het O² meetapparaat ook nog kapot weer wachten en wachten Iwan was het ook spuugzat en de dokter werd er moe van. Toen dit weer deed moest ik fietsen met O².  Daarna nog rustmetingen. Iwan zei dat ze 55 keer bloed af hadden genomen. Toen ik eraf kwam was ik een beetje duizelig. En doodmoe.

Als laatste van de dag natuurlijk op het beruchte emmertje gezeten mmmm.

 

Vrijdag 30 januari

Fysiotherapie om 10:15. Ik moest 12 minuten lopen iedere keer 40m. om en om. Eigen tempo. Vervolgens weer moe natuurlijk. Geloof 790 meter gelopen.

Om 13:00 uur uitgebreide longfunctie, 1 deel hoefde niet te weinig lucht voor.

Vanmiddag nog een keertje op het emmertje en urine inleveren en lekker weekend naar huis. Naar de hond. Tussendoor nog gesprek gehad met de maag darm lever arts dat ze de lever ook helemaal gaan beoordelen alsof die ook getransplanteerd moet worden. Dus daar ook onderzoeken voor.

Vrijdag avond Timo avond heerlijk maar erg moe.  

 

 

Zaterdag 31 januari

Moe, moe moe, op de bank, heel benauwd, niets gedaan. Niet buiten geweest.

 

Zondag 1 februari

Fam. dag. Hele dag Timo erbij. Timo kreeg een kaartje van zijn moeder May, zondag 15 februari feestje met al zijn broertjes en zusjes.Om 17:30 weer terug naar Groningen bah.

 

 

Maandag 2 februari

Heel slecht geslapen wegens de buurvrouw. Gekreun en gesteun. Om 7:15 uur wassen aankleden en eten en om 7:45 uur naar de nierfunctie. Bloed geprikt en infuus aan geprikt en aangesloten. Na anderhalf uur weer bloedprikken en urine inleveren en vervolgens elk uur bloedprikken en na 2 uur ook elk uur urine inleveren . Tot 14:00 uur, Iwan kwam later ook. 1 Keer geen bloed afgenomen lukte niet en ze wou niet nog een keer prikken. Nu is mijn arm blauw en pijnlijk.

om 14:00 uur weer fysiotherapie, toen moest ik lopen tussen piepjes samen met Iwan hij droeg de zuurstof. ik was doodop en mij zuurstof gehalte was 82 en voor Iwan was het nog niet enige inspanning  haha. Dat terwijl ik vroeger op school lang door liep met de piepjes test, deze was ook nog eens langzamer voor 65+ ofzo hahahaa.

Dat was het weer voor vandaag. Moet toch wel aan het infuus vandaag van de dokter, nou kom maar op dan als ik 1 maart maar naar Zandvoort kan met de familie en de honden.

Morgen gastroduodenoscopie brrr. 

 

 

Dinsdag 3 februari

Vanmorgen heb ik de scopie gehad. tja eerst een drankje (contrast) toen een lepel verdovingsgel. Dan de bijtring in mijn mond en de slang erin, boeren, kokhalsen en zorgen dat je adem haalt, zuurstof op 3 liter en ik kon zlef meekijken, best interessant, maar niet prettig. Die verdoving vind ik onzin, het doet geen pijn dus die verdoving is alleen maar lastig. Ik had een paar kleine spatadertjes die je kon zien, niet ernstig. Zegt iets over de lever.

Zit vanaf vandaag ook aan het infuus voor de ontsteking. Wat een draden weer. Vanavond komt mijn zusje met een vriendin en morgen misschien pa en ma met Hannie.  Ooh ja de hartcatherisatie hoefde ik niet, scheelt weer. Als het goed is ben ik donderdag klaar. Dan de thuiszorg regelen en dan verder rustig aan doen in huis. Vannacht trouwens goed geslapen, lekker rustig. Nu heb ik weer een nieuwe buurvrouw, ook voor screening, maar ze heeft hetzelfde als die andere vrouw "pulmonaire hypertensie". 

Als laatste vandaag weer urine inleveren.

 

Woensdag 4 februari

Vandaag heb ik een scan voor de lever en de milt gehad, weer contrast vloeistof, weer een gaatje erbij haha. Vanaf het ontbijt moest ik nuchter zijn tot 13:45 uur voor de ct-scan dat ging alleen niet met mijn suiker dus heb ik tussendoor lekker een glaasje ranja gehad. eerst röntgenfoto's en daarna een ct-scan, weer infuus geprikt 'natuurlijk een beetje moeilijk' met contrastvloeistof erdoor dan word je heel even heel warm en is het net of je in je broek plast hahaha. 

Voor die tijd werd er nog eerst even in mijn slagader geprikt, rechts was nog blauw en hard dus dan maar links, eerst weer mis en de tweede keer ook maar kreeg ze er gelukkig net genoeg uit. Nu 2 zere armen, maar goed dat gaat ook wel weer over.

Paps mams en Hannie waren er gezellig, weer kadootjes van Hannie en van de buren van pa en ma.

Natuurlijk was ik later weer chagrijnig, DIP.

Mijn nieuwe buurvrouw vind alles maar heel wat en hangt zo'n 4 keer per avond 20-30 min. aan de telefoon en zucht steeds heel hard. Ik geloof dat ik het zat ben nu, want ga me aan alles ergeren. Misschien vrijdag naar huis.

 

Donderdag 5 februari

Vandaag lekker rustig aan. Vannochtend kon ik wat langer slapen nou ja na het ontbijt van 7:30 dan.

Tegen half 11 douchen en even weer lekker liggen. Om 12 uur eten en om half 1 was Iwan er, want om 1:15 moest ik naar de oogarts. Hier was alles goed, tsja ik lust graag wortels haha.

De maag-darm-lever arts was er ook nog even, hij vond het heel moeilijk bij mij, ze waren er ook nog niet uit, de chirurgen wilden mij ook nog zien maar voor hen zou het ook heel moeilijk zijn. Hier hoef ik gelukkig niet op te wachten, dat doen we poliklinisch. Verder mag ik morgen lekker naar huis. Nog 1 keertje bloedprikken voor de nierfuncties en dan hebben we het gehad. Zelfs de pompen voor thuis zijn er al.

 

Vrijdag 6 februari

Zo lekker gedoucht, spulletjes gepakt en dan wachten we even met een glaasje vers geperste jus dórange.     

 Nu is mijn infuus leeg dus sluit ik me aan op de thuispomp en dan ben ik klaar. OP naar Glanerbrug.

 

Maandag 9 februari

We zijn alweer 3 dagen thuis en het is nu heel zwaar. Ik ben zo vreselijk moe en slap. Geen eetlust. Ik wil zo veel maar kan het niet. Zondag klein stukje gewandeld met Timo. Maar ja alles gaat nu heel langzaam.

Vannacht gedroomd dat ik een zeldzame bloedgroep had en dat al deze mensen werden opgeroepen voor transplantatie, omdat er een ernstig ongeluk gebeurd was en nu kon iedereen met die bloedgroep onder het mes. We kregen allemaal een nummer en eerst wilde ik helemaal niet omdat ik dacht dat ik nog niet slecht genoeg was, maar ik was de enige met zuurstof en snapte er niets van. Op het moment dat ik werd opgeroepen was ik toch heel blij????

Alles heeft op dit moment ook een dubbel gevoel. Angst, verdriet, blijdschap en dat zal ook wel zo blijven.

 

Niet vergeten te blijven genieten!!!

 

 

 

Het heeft geen enkel nut te juichen of te morren,Je ziet de bloemen die je plukt met ter tijd verdorren,De grote kunst schuilt altijd weer in het omgaan met je kansen, als het geluk jou kant op komt moet je er mee dansen!

 

Dagboek
Verleden
Screening
Feedback
Foto's
Zoeken