Terug

Dagboek deel 2 2006!

 

Hallo Allemaal

Jaaa eindelijk daar ben ik weer ik heb het voor elkaar bij mijn ouders, want er is weer van alles gebeurd in mijn leventje. Als eerste woon ik weer bij mijn ouders, ik dacht dat we zouden gaan trouwen en was bezig met het uitzoeken van een trouwjurk totdat Iwan mij vertelde dat hij niet meer wist of hij wel met me verder wilde. Dit kwam heel erg hard aan. Ik zou tot januari bij hem blijven wonen maar op een gegeven moment half december ongeveer vertelde hij dat hij er wel uit was en dat hij het uit maakte na 9 en een half jaar. Toen heb ik gezegd dat ik zo snel mogelijk naar mijn ouders wilde, we hebben de kamers geschilderd en behangen en sinds december woon ik dus weer aan de schipholtstraat. Het is wel even wennen maar ik heb een eigen slaapkamer en een woonkamertje boven. Ik heb natuurlijk ook mijn andere schat meegenomen Timo. Ik vind het heel erg dat het over is tussen ons en had het ook nooit verwacht. Maar goed ik heb zo hard gevochten om in leven te blijven ik ga het hierdoor niet opgeven en hopelijk vind ik ooit weer een leuke vent die door alles heen kijkt. Vervolgens ging het heel erg slecht met Yun dat ik heel bang was dat ik die ook kwijt zou raken maar gelukkig gaat het nu weer ietsje beter met hem. Ze hebben zijn rechterlong verwijderd, die was vanwege de schimmel helemaal kapot gegaan, hij had er meer last van dan plezier. Hij is nu aan het herstellen en hopelijk eindelijk op weg naar huis.

Verder heb ik zo eens in de 3/4 weken een hele zere voet waardoor ik 1 a 2 dagen niet kan lopen nou dit is waarschijnlijk jicht, dat van de medicijnen is gekomen. Ik ben inmiddels gestopt met de fysiotherapie in overleg met Groningen, omdat ik 2 tot 3 keer in de week ga sporten. Met de onderzoeken voor de nieren ben ik klaar en mama wordt maandag opgenomen voor de laatste onderzoeken en als dat goed is is het wachten op een oproep. Verder moet ik zeer binnenkort een weekje naar Groningen voor onderzoeken omdat het nu een jaar geleden is dat ik mijn nieuwe longen heb gekregen. Maar hier krijg ik nog bericht van.

 

Groetjes en veel liefs elvira

 

Lang zal die leven lang zal die leven lang zal die leven in de gloria in de gloooriia, in de gloooriiia, hieperdepiep hoera hieperdepiep hoera, Ja het is een beetje feest, want morgen, 25 jan, is Yun niet alleen jarig maar mag hij ook naar huis en dan geeft hij zaterdag een feestje en ga ik met Sharon naar hem toe na een hele lange tijd. Lekker een dagje weg gezellig, daarna slaap ik bij Sharon, want Kai is een weekendje weg. OOh ja en vrijdag ga ik uit eten bij Paddy,s met Jorien ,Tess en Nicole ook erg gezellig en lekker.Verder is mijn moeder sinds gisteravond in Groningen met mijn vader voor de laatste onderzoeken van de nieren en mijn zusje is bij mij omdat ze niet wilden dat ik alleen was omdat ik dan ook in de avond alleen met 2 honden moet lopen haha goed geregeld toch. Peter is druk met zijn studie en Karlijn ook maar die leert hier en ik vind het allemaal wel gezellig, nu krijg ik visite van Christie dus stop er weer mee.

Daag allemaal.

Het is vandaag alweer 1 februari en ik dacht kom ik heb wel even de tijd om iedereen weer op de hoogte te brengen.

Vorige week zijn mijn vader en moeder naar Groningen geweest voor de laatste onderzoeken van mijn moeder. Op woensdag had ze een glucose test en dit is een test waarin ze kunnen zien of mama op latere leeftijd suikerziekte ontwikkeld of kan ontwikkelen. Ze moest haar telefoon aan laten en als ze gebeld werd was het afgelopen en konden ze naar huis dan ging het niet door. Om half 5 waren ze nog niet gebeld dus ze dachten gelukkig dat is goed, helaas ging toen de telefoon, maar ze hoefden nog niet naar huis ze gingen de test morgen nog een keer doen om er wel zeker van te zijn. De eerste berichten van de volgende dag waren goed maar later toch niet dus het gaat niet door. Nu gaat de arts nog wel kijken of er ergens al wel deze operatie is gedaan met iemand die deze bloeduitslagen had. Het was niet heel hoog maar wel zo hoog dat ze later ouderdomssuiker kan ontwikkelen en nu zegt zelf ja kan mij dat schelen als ik 70 of 80 ben en ik krijg het maar helaas zo werkt het niet. Ze kan natuurlijk ook over 5 jaar krijgen en daar zit ik ook niet op te wachten. Nu stuurt de arts de uitslagen op naar mijn arts in ALmelo en krijgen ze daar een gesprek of er wat aan te doen is.  Dat is op zich niet zo erg maar ik heb enorm last van mijn darmen ze gaan echt verstopt zitten en ik ben bang dat hij een keer scheurt, dit komt omdat ik te weinig drink maar niet meer mag hebben. Dus dit was weer een enorme tegenslag.

Verder was er ook iets leuks en dat is dat ik vorige week donderdag mijn autootje op heb gehaald ik heb nu een zwarte metallic  seat arosa heel gaaf met sportvelgjes en stuurbekrachtiging voor mijn arm. Echt heel gaaf. En nog iets zaterdag ben ik met Sharon naar Amsterdam geweest en je raad het al naar Yun. Het was heel fijn om elkaar weer te zien. Hij was nog heel slap en mager en benauwd maar dat moet hij zelf zien op te bouwen dat had ik 7 maand geleden ook, dus dat komt wel.

Volgende week dinsdag word ik opgenomen voor een follow up onderzoek dit is gebruikelijk een jaar na transplantatie, dan krijg ik een bronchoscopie en uitgebreid longfunctie onderzoek. De laatste dag krijg ik nog een gastroscopie en dan hoop ik dat ze wat aan mijn darmen doen want ik heb nog elke dag veel pijn en spuug ook nog te veel. Ik ben gestopt met fysiotherapie en ga nu 2 tot 3 keer in de week sporten. Heerlijk is dat vandaag bedacht ik me als het me lukt wil ik ook wel een keer gaan hardlopen maar ja dat zien we nog wel, ik zit eerst nog met mijn nieren te knoeien en van de dialyse ben ik eigenlijk ook wel erg moe.

Nu mensen ik ga weer lekker op de bank hangen en tv kijken ooh ja voor de mensen die mijn adres vroegen dat is nu weer Schipholtstraat 34 7534CX Enschede. Veel liefs en voor allemaal don't worry be happy. Elvira

Hallo mensen

Het is vandaag 12 februari en ik ben afgelopen week 3 dagen in Groningen geweest voor een bronchoscopie, een uitgebreide longfunctie, een gastroscopie en een aantal gesprekken. Dinsdag opgenomen en een longfunctie geblazen, dit ging goed. Vervolgens op woensdagochtend de bronchoscopie ik wilde zelf zonder roesje, zodat ik mee kon kijken en dit is gebeurd. Ik vond het heel interessant de dokter vertelde precies wat wat was en het onderzoek is me echt 100% meegevallen. De volgende keer doe ik het weer zo. Toen mocht ik anderhalf uur later pas eten vanwege de verdoving in de keel. Woensdag middag ben ik met papa naar Roden geweest waar hun al die tijd hebben gezeten vorig jaar. Dit is een heel leuk plaatsje om te winkelen en een heerlijk visje te eten wat we dus gedaan hebben. Om half 4 moest ik terug zijn omdat ik moest dialyseren. Ook dit was wel gezellig omdat ze me al heel lang niet hadden gezien moesten ze wel even kijken. Gelukkig ik zag er goed uit zeiden ze. Daarna was ik wel erg moe. Om 24 uur moest ik weer nuchter zijn voor de volgende dag, want toen kreeg ik de gastroscopie. Op mijn lijstje stond om kwart voor elf en daarna mocht ik naar huis. Ze hadden al gebeld van de scopie afdeling dat het wat later kon worden dus ik wachtte maar samen met papa af, maar het zou wel voor de middag zijn. Om half 12 was ik het zat ik had de ochtend insuline al over geslagen, dat kon ik niet nog eens doen met de middagdosering. Dus om 12 uur ben ik met papa maar naar de afdeling gelopen waar dat onderzoek zou zijn en heb ik dat gemeld. Ze wilden net gaan eten, want er stond op het lijstje dat het ook wel in de middag mocht er stond dus niet bij dat ik diabetes had. Gelukkig hebben ze me voor dat ze gingen eten nog even geholpen. Het was sinds vorig jaar februari onveranderd. Terug op de afdeling was de arts van de lever er en hij wilde ook nog graag even met me praten. De lever was er niet beter op geworden maar was ook niet heel erg verslechterd. Wel kon ik niet 4 tot 5 jaar gaan wachten op een niertransplantatie, want de lever zou het nu waarschijnlijk nog kunnen verdragen, maar als er complicaties bij komen dan kan het zijn dat de lever het niet aan kan en dan zou er ook een nieuwe lever in moeten. Als we er te lang mee wachten kan het zijn dat de lever slechter wordt en het dus sowieso niet aan zou kunnen en daarnaast heb ik nog de nodige problemen met mijn darmen. Dus deze dokter gaat het even in de groep gooien en nu is het maar afwachten hoe en wat met de niertransplantatie en hoe en wat met de lever.  Daarna heerlijk een grote italiaanse bol met eier-salade gegeten en een bekertje milk en fruit, appel/peer, echt heerlijk.Om kwart over 2 konden we richting huis.

Nou verder was de bronchoscopie goed gelukkig ,dus met de longen is alles goed.

Vorig weekend ben ik naar Blof geweest en daarna de stad in met Jesper en Nicole en Myrthe Evers met vriendinnen en vrienden van hun. Het was echt super gezellig en gelukkig was ik om 3uur thuis omdat ik die week naar Groningen moest.

Gisteren ben ik naar een broer van Jorien geweest om hem te feliciteren met zijn baan als co-piloot bij de KLM. Ik ben daar om kwart voor 11 weg gegaan omdat Karlijn nog kon bellen dat ze de stad in ging en ik had gezegd dat ik dan mee ging. Ben op de bank gaan zitten en heb Bruce Springsteen dvd erop gezet. Om 1 uur dacht ik als ze om half 2 nog niet heeft gebeld dan ga ik niet meer heen. Ze belde dus om kwart over 1. Toen heb ik me nog omgekleed en ben met mijn  autootje naar de stad gereden. Was weer eerrug leuk. Was alleen wel eerruug nuchter hahaa. Toen we naar huis gingen kwam ik mijn taxichauffeur nog tegen , rennend hahaha, en die heb ik maar even naar huis gebracht is het een keer anders om. Om 5 uur lag ik in bed en was er dus ook om half 1 pas weer uit.

Volgende week slaap ik bij Karlijn en gaan we weer de stad in en zondag is oma jarig. Tja en dan komt de carnaval. Nou van de week een pak gekocht voor Karlijn en mij. Peter en zijn vrienden zijn pater en Karlijn en ik zijn  nonnen, maar dan wel sexy nonnen pakken met een grote split. Zaterdags misschien naar Losser en zondag naar Oldenzaal, tja en dan maandag naar de dialyse. Nou ik geloof dat ik jullie wel weer aardig op de hoogte heb gebracht van mijn niet rustige leventje. Nou ja genieten lukt alweer aardig.

Veel liefs elvira. 

 

Hallo Allemaal

Daar ben ik weer even. Het is nu 21 februari en heb weer een fantastisch weekend achter de rug, het was weer 1 groot feest. Vrijdag ben ik bij Tessa geweest met Jorien en Nicole in haar nieuwe huisje, echt heel erg leuk, heel klein maar heel leuk en dat leek mij nou ook wel wat, maar dat is alleen voor studenten. En Noortje hahaha dat is haar hond. Zaterdag had ik wandel puzzel tocht met Ilvy gemaakt voor de jeugd van Avanti en die was erg leuk de kinderen vonden het ook leuk. En in de avond was ik bij Karlijn ik heb daar ook geslapen. We hebben Idols gekeken en daarna klaar gemaakt om de stad in te gaan op de fiets. Het was heel erg gezellig en was weer om half 6 in bed en zondag om kwart voor 2 maakte Karlijn mij wakker dat ze heerlijke broodjes had gemaakt, leuk he. Samen met Peter en Karlijn gegeten en toen allemaal gedoucht en klaar gemaakt, want oma Theussing was jarig. Om 10 uur was ik kapot en ben ik naar huis gegaan om lekker naar bed te gaan. Nu nog 1 weekend carnaval en daarna maar even rustig aan doen. Vandaag de stad in geweest met mama en de laatste dingetjes voor de carnaval gekocht. Ik ga namelijk samen met Karlijn als sexy non en dat is een nonne- pak met een grote split en haar vriend is samen met 2 kameraden pater leuk toch. Alleen zaterdag ga ik zonder hun want dan kunnen ze niet dus ga ik met Tessa, Bjorn, Kai en Sharon, Tom en wie nog meer weet ik niet, naar Losser. Hopelijk kan ik het 2 dagen vol houden. Zondag ga ik met Kar en Peter en vrienden naar Oldenzaal. En maandag weer naar de dialyse yoepie!!!!

Tja en als ik dat dan zo allemaal schrijf en terug denk aan vorig jaar dan heb ik toch wel heel erg veel geluk gehad, vooral als je dan zo de laatste tijd weer op de oef leest, dat die is overleden en dan die weer. Afgelopen maand zijn er 5 cf-ers overleden. Edwin, Wilco, Lieke, Rionne en Hugo dat is dan toch wel weer even met de neus op de feiten. Zeker 3 ervan stonden nog niet eens  op de wachtlijst voor transplantatie dan zie je wel weer wat een klote ziekte cf is. Je wordt voor iets onschuldigs opgenomen en overlijd dan gewoon door een virusje ofzo. Bah.. waarom krijgen die niet eens de kans op een nieuw leven, mede natuurlijk ook door een donortekort. Maar goed dat weten we wel. Nou weer genoeg ellende om maar verder te gaan met 1 goed bericht. De beste vriendin van mijn zusje is tot nu toe alles weer goed gegaan. Ze is in Leiden geweest en heeft stamcellen gekregen van haar zusje, fantastisch. Dit was 3 weken geleden en nu is ze alweer thuis. Wel beetje griezelig maar goed ze kan Leiden altijd bellen en tot nu toe gaat het aardig goed. Dus Moniek ook jij kop op. Samen op weg naar een nieuw Leven!!

OOh ja nog iets nog even en jullie mogen weer voor me duimen en kaarsjes opsteken hoop ik want een vriendin van mij staat nu High Urgent en ligt net als Yun en mij vorig jaar nu ook te wachten op haar nieuwe longen en hopelijk komen ze snel!

Daag allemaal veel liefs van de non Elvira!!

p.s ga het klooster denk ik niet in!

 

3 mei nu een jaar thuis HOERA!

Jaaa eindelijk hij doet het weer. Eigenlijk moet ik nu natuurlijk een heleboel vertellen maar gelukkig heb ik 2 keer wat geschreven in mijn gastenboek. Ik woon nu alweer 5 maand bij mijn ouders en kan zeggen dat het goed met me gaat, echt goed.

De dialyse gaat wat minder mijn calcium is steeds heel erg laag waardoor ik een calcium infuus krijg aan het eind van de dialyse en dat kan ik slecht verdragen. Ben dan helemaal op en ga thuis naar bed. De dagen dat ik geen dialyse heb voel ik me echt heel erg goed. Ik sport ook weer volop en heb gisteren zelfs voor het eerst hard gelopen, 6 keer 1 minuut.

Verder ben ik 13 april geopereerd aan mijn littekens. Dit zou pas na de nieren gebeuren maar omdat dat allemaal nu zolang duurt heb ik gevraagd of het nu mocht omdat de zomer eraan komt en ik misschien wel een bikini aan wil of durf. Het was poliklinisch en het is me heel erg mee gevallen. Kreeg 17 spuiten hahaha en toen ging ze snijden. We zijn nu 3 weken verder en er zit plakband op nu maar het ziet er heel mooi uit. Dan ben ik nog een weekend in Delft geweest met mijn moeder en zusje om naar de Lord of the Dance te gaan en dat was echt geweldig mooi. Vorig weekend hadden we koninginnedag en ben ik de stad in geweest met Ilvy was heel gezellig en heel erg druk. Vorige week donderdag naar schiphol geweest om mijn zusje weg te brengen die is een week naar Aruba, vandaag belde ze dat ze enorme kiespijn had en naar de tandarts was geweest, ontstoken verstandskies, wat sneu he. Zaterdag halen we haar weer op. Morgen ga ik met mijn moeder en opa en oma naar Delft om hun allerkleinste kleinkind te zien en de rest van de kleinkleinkinderen natuurlijk. Dus nu ga ik maar eens slapen en dan mail ik nu snel weer een stukje.

Veel liefs en een knuffel van Elvira 

 

Hallo Allemaal

Daar ben ik weer hoor nou ja weer, het is vandaag 24 mei en dat betekend dat mijn vader en moeder vandaag naar Groningen zijn geweest voor de glucose tollerantietest. Dus eigenlijk zouden we vandaag een deel van de uitslag krijgen, hierna moet ze namelijk nog 1 onderzoek en als die dan ook goed is kunnen ze ons inplannen. Dan moet alleen wel eerst de glucose test goed zijn, die was de vorige keer namelijk niet goed. Vanmorgen om 7 uur zijn ze weg gegaan en om 9 uur lag ze aan het  infuus, erg spannend dus allemaal weer. Om 3 uur belden ze mij en vertelden ze dat er een storing was bij het laboratorium waardoor ze de uitslag niet kregen, dit kon wat later worden of zelfs maandag. Het is nu 8 uur en we hebben dus geen uitslag, dat wordt een weekend wachten, balen balen balen!

Verder is Yun afgelopen vrijdag bij me geweest. Helemaal vanuit Amsterdam alleen met de auto, gevolg was file file file. Maar goed om half 7 ongeveer was hij er. We zijn lekker uit eten gegaan bij Paddy´s en nog even wat gedronken bij de Kater. Helaas waren we allebij  best wel moe en zijn we toen naar huis gegaan. Yun had nog een fles champagne mee genomen ,omdat we op 15 jan 2005 een gezellige avond zouden maken in het ziekenhuis met hapjes en champagne, maar toen werd ik opgeroepen en is het er  nooit meer van gekomen. Dus hebben we vrijdagavond samen met mijn ouders een fles gedronken en het was heerlijke champagne. Zaterdag is Yun weer weg gegaan. Het was heel fijn om elkaar weer te zien en gezellig en serieus bij te kletsen.

Die week daarvoor ben ik naar Amsterdam geweest, een dag met Kay, Sharon en Bjorn. Leuke kleren gekocht gezellig op terras gezeten en heerlijk gegeten. Ook ben ik met Jorien en Tessa bezig een Reunie te organiseren van onze basisschool groep 8 en over het algemeen zijn de meesten heel enthousiast.

Afgelopen zondag ben ik met mijn moeder naar de beauty beurs in Hardenberg geweest. Dit was ook erg gezellig leuke dingen voor in de salon gekocht en ook spullen die ik nodig had. Nou morgen is het Hemelvaartsdag en komt het met bakken uit de lucht, dus dat douwtrappen wordt niks. Maar goed ik heb gisteren gespint hahaha. Nu zit ik lekker op de bank met een kopje thee en de laptop.

Het volgende uitje is alweer in zicht en dat is 9-10 en11 Juni op kamp met de kids van Avanti. Als keukenhulp hhahaha, een groep leider zijn dat houd ik denk ik nog niet vol. Trekken met kinderen is te zwaar. Maar dit is ook leuk en heb er wel zin in. We zijn in groepen verdeeld, in landen. Wij zijn Nederland dus dat is in ieder geval goed.

Nou nu zijn jullie weer een heel eind op de hoogte en ik zet het erop wanneer ik weet of mijn moeder door gaat of niet.

Heel veel liefs elvira!!

Ja hoor daar ben ik dan eindelijk. Ik zal jullie verslag doen van wat er nu weer allemaal is gebeurd. Wij zouden dus maandag de uitslag krijgen. Het weekend was ik ziek heel erg pijn in mijn buik en bang dat er iets zou knappen in mijn darmen ofzo. Echt zo vreselijke pijn dat ik niet wist hoe ik moest zitten staan of liggen. Van zondag op maandag heb ik 1 uurtje geslapen en dus op de dialyse gevraagd om een bed. Daar nog heerlijk even geslapen en de dokter gezien. Toen ik thuis kwam had ik nog steeds geen bericht dus ik had al het vermoeden dat het niet goed was. Om 3 uur was mijn moeder er en zei dat de uitslag niet goed was en dat dokter in Groningen er niet verder mee wilde. Hij wou over een half jaar weer de test doen en dan kijken, hij dacht dat het dan wel goed was. Mijn vader zei daarop ,nee dat doen we niet dat houd Elvira niet vol, ga maar verder met mij. Maar papa gebruikt medicijnen tegen de bloeddruk en het vervolg was dat de dokter zei kom woensdagmorgen maar voor een gesprek hiernaartoe. Dinsdag bij de gyneacoloog geweest, dat was gelukkig allemaal goed en woensdag weer in bed gedialyseerd en heeft de dokter mij even apart genomen voor de dialyse, dit ging zo niet langer goed met mij, hij zag mij achteruit gaan en had geen zin om mij straks op te moeten nemen en ik natuurlijk ook niet. Dus nu moet ik vanaf maandag snachts dialyseren wat ik eigenlijk absoluut niet wou maar helaas nu wel moet, dat betekend 4 nachten in de week van ma op di van di-wo en dan van do-vrij en van vrij-za van 10 uur savonds tot 6 uur smorgens en ik ben zo een ochtendmens. Maar als het goed is gaat het dan wat beter met mijn lichaam. Toen ik thuis kwam was er gelukkig goed nieuws. Mijn ouders hadden een uur met de dokter gesproken en hem alles verteld. De dialyses zijn geen probleem, nee dat klopt dat gaat wel goed alleen de rest bij mij ik heb ook cystic fibroses en dat gaat niet goed als je maar heel weinig mag drinken en dan erbij ik slik 50 medicijnen gek he dat mijn darmen dan gaan protesteren ik heb wel nog steeds cf darmen, daar kende de nefroloog te weinig van om te weten dat dat zo een probleem gaat geven het is een jaar goed gegaan maar nu niet meer. Toen heeft de arts gezegd dat ze toch door gaan met mama, HOERA HOERA HOERA, morgen heeft mams nog 1 onderzoek en dat gaat om te kijken welke nier  het geschikst is en of haar aderen goed functioneren. En dan wordt het waarschijnlijk november. Dus 2007 wordt voor mij het begin van een nieuw leven. Dan kan ik hopelijk een keer gaan werken en kan ik ook op mijzelf gaan wonen. Dus eindelijk iets om naar toe te leven. Nou mensen dit was het goede en minder goede nieuws. Maar ik richt me nu maar op het goede nieuws. Straks wordt ik een stukje van mama, Leguber he hahahahaha.

Knuffel van Elvira

 

Hallo Allemaal

Daar ben ik weer even, het is vandaag 16 mei en Ilvy is jarig en Nederland moet voetballen. Dus dat wordt voetbal kijken bij Ilvy.

Zo ik heb nu 2 weken nachtdialyse er bijna op zitten. De eerste week dacht ik ooh dat gaat goed, voel me goed sliep alleen niet zo goed maar dat haalde ik thuis wel weer in. Nu de tweede week ben ik alleen maar moe moe moe ik kan echt overal wel slapen allen op de dialyse slaap ik niet zelfs niet met slaaptabletten. Echt vreselijk ik heb deze week 2 keer bijna 8 uur wakker gelegen. Hopelijk slaap ik vannacht wel weer een beetje. Iedereen vind wel dat ik er goed uit zie. Ben nu ook even gestopt met sporten komt niet uit met de tijd en heb er de puf nu niet voor.

Ben vorig wekkend wel mee geweest op kamp van Avanti, mijn ouders hebben mij zaterdag gebracht en het was echt super leuk, heel gezellig en weinig slaap weer, dus maandag en zondagavond was ik helemaal op. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Het was dan ook wel erg goed weer. Maandag was het me te warm en nu weer te koud hahaha zeurpiet he, niet Piet Paulusma maar Zeur Piet.

Er is ook in mijn darmen gekeken en er zat inderdaad een verstopping ook na de clysma nog. Ben vervolgens 2 dagen van de buikpijn  af geweest en nu is het er weer dus wat ze nu verder gaan doen weet ik niet. Nou ik heb jullie weer een deel bij gekletst en ga nu weer even naar Argentinie- Servie Montenegro kijken. Veel liefs en geniet van Nederland vanavond, Groeten Oranjeleeuwtje elvira!

 

Hallo Mensen daar ben ik weer , lekker achter het huis op de lap top. De nachtdialyse gaat op zick goed iedereen vind dat ik er beter uit zie. Heb nog wel problemen met het slapen, maar we kmoeten even de goede slaap medicatie vinden. Vorige week dinsdag ben ikl in Den Haag geweest voor controle en daaar was het weer reuze gezellig, maar wel erg streng nu je moet direct naar een eigen kamertje toe en je handen wassen met alcohol en dan doe je daar de onderzoeken en komt de dokter. Maar goed had een aantal kleine probleempjes. Nog steeds erg veel lst van mijn buik en ik blijf maar menstrueren al 5 weken toen en ik was het spuugzat. Mijn buik bleek toch de galblaas te zijn en mijn medicatie is opgehoogt sinds dien gaat het weer een stuk beter met het eten. Ik heb daar ook een nieuwe pil gekregen inmiddels de derde. Ik ben het 4 dagenniet geweest en nu alweer, ik word er echt gek van vreselijk, smerige zooi. Nu even afwachten hoe dat gaat. Nog iets heel leuks we kregen donderdag vorige week telefoon van Groningen en toen vertelden ze ons dat we 26 september getransplanteerd Academisch ziekenhuis hiervoor dan ga ik naar Groningen natuurlijk.

Nou dan nog zaterdag 1 juli is imijn vriendin opgeroepen voor transplantatie Pascale endit ging uiteindelijk niet odoor dat was dus een hele zware domper zeker voor haar want ze wacht al 10 weken op High Urgent en ze is heel erg ziek we hopen dus dat er nu zo snel mogelijk een tweede kans komt en dat dit dan wel door gaat, dus mensedn jullie weten het de kaarsjes en de duimpjes!! 

Yun ligt weer in het ziekenhuis om te kijken of hij daar aan kan sterken hij was heel erg mager en had thuis al sondevoeding maar het lukte niet, dus zoals hij zelf zegt heeft hij een last minute genoemen in Utrecht. Hij is ook helemaal verzwakt en dus ook heel erg benauwd, weer zware tijd voor Yun.

 

Zo en nu ga ik stoppen want ik krijg het te warm, alle mensen een hele goede vakantie en tot  mails veel liefs van Elvira

 

Hallo Allemaal daar ben ik weer even vlak voordat ik weer naar de dialyse ga. Er is vandaag weer iets vreselijks gebeurd. Pascale is gisteren avond weer opgeroepen dat betekend 12 juli. Heb kaarsjes aangestoken en veel geduimd gisterenavond maar het heeft niet geholpen. Ze is vanmorgen om half 8 overleden, haar hart wilde niet meer.Natuurlijk heb ik nu veel verdriet, ik kende Pascale wel heel goed en heb afgelopen zondag nog met haar gesproken en ze was nog redelijk positief, maar helaas. Op haar website staat AN ANGEL IS BORN, AND HEAVEN IS CRYING!

Pascale rust zacht!!

Verder hebben We morgen de diploma uitreiking van mijn zusje in Groningen. Ze is helemaal gelukkig en heeft hele mooie kleren gekocht. Dus dit weekend is het haar feestje. Zaterdag houd ze het feest en morgen blijft ze met Peter in Groningen om het met de klas te vieren. Ze is wel een beetje sneu, want een van haar goede vriendinnen kan niet komen, maar goed het feestje zal wel leuk worden!

Nou ik word zo opgehaald dus stop er weer mee, ooh ja ik heb vandaag de zwemvierdaagse afgerond samen met mijn zusje.

Goed weekend en Manon, Peter, Ramon en ouders van Pascale heel erg veel sterkte.

 

Zo mensen, ja ik dacht ik zal er eens een stukje op zetten nu het nog kan. Ik ben op vakantie geweest met mijn ouders naar Limburg, was niet zp mooi weer maar wel heerlijk rustig. Er zat eent hermaalbad bij ooooh wat heerlijk echt waar ik ga toch ook een keer naar Thermea 2000.

Verder ben ik ziek geweest problemen met mijn darmern gehad en nog een beetje. Veel overgeven en heel weinig eten want het kwam er of weer uit of ik was voor de tijd al misselijk. Het bleek mijn dikke darm te zijn die van begin tot eind helemaal verstopt is. OOk heeft afgelopen zondag hart van nederland gebeld van sbs6 en ze hebben maandag gefilmd en werd ook maadagavond uitgezonden. Was wel leuk en in vergelijking met vorig jaar zag ik er een stuk beter uit. Ik schrijf maaar een kort stukje want de avond is kort als je naar de dialyse moet. Ik wou alleen even zeggen dat ik nog maar 10 keer hoef te dialyseren in ALmelo en dan gaat het de 26 ste gebeuren. Nou voor die tijd schrijf ik nog een stukje dus jullie horen nog van mij verder ben ik altijd druk.

Veel liefs elvira

Alles is achter de rug en voor de gene die mij nog niet zat is kun je verder lezen op niertransplantatie en vervolgens op dagboek deel3!!