Elvira´s  website.

 

 

Elvira is op bijzondere wijze omgegaan met de strijd tegen Cystic Fibrosis.

Sterk was haar wil om door te gaan. helaas kon haar lichaam het niet meer aan.

               Elvira is op 21 juni 2008 overleden.

Elvira heeft altijd erg veel kracht geput uit de lieve woorden op kaarten en de berichtjes hier op haar site. 

Na haar overlijden hebben wij ook enorm veel steun gehad aan de overweldigende belangstelling via haar site, kaarten en persoonlijke condoleances.

          Dank jullie wel.

 

Hallo belangstellende...

Ik ben Elvira Luyendijk, geboren op 1 juli 1980. Drie jaar later is mijn gezonde zusje Karlijn geboren. Samen met mijn ouders - Huib en Agnes - zijn we volgens mij een gezellig hecht gezin.

In mijn derde levensjaar is de ziekte Cystic Fibrosis bij mij ontdekt. Door een ruisje bij het hart zijn mijn ouders terecht gekomen bij de kinderarts. Deze vond niet mijn ruisje interessant maar mijn bolle buikje. Na een zweettest te hebben gedaan is deze diagnose vastgesteld. Mijn jeugd is met een paar kleine ontstekingen goed verlopen. Op mijn vijftiende kreeg ik suikerziekte.

In oktober 2003 werd mij gevraagd of ik niet op de wachtlijst wilde voor longtransplantatie, tja dat is even schrikken, maar je weet dat deze vraag een keer zal komen. Ik had er al over nagedacht en besloten dat ik er zeker voor zou gaan. Dr. Heijerman uit Den Haag schreef een brief naar Groningen om mij aan te melden. 

Sinds 10 maart 2004 stond ik op de wachtlijst. Ik vond het mooi om belangstellenden te laten lezen hoe alles verloopt vanaf het moment dat je voor screening gaat en alles wat daarna volgt.

Na alle gevolgen van de longtransplantatie moet ik nu nog een niertransplantatie ondergaan om weer een zo goed mogelijk leven te krijgen. Op 26 september 2006 krijg ik een nier van mijn moeder. 

Na een relatie van bijna tien jaar ben ik single en woon ik sinds december 2005 weer bij mijn ouders. Ik hoop na de niertransplantatie een leuk huurappartementje te vinden in de bruisende stad Enschede.

De niertransplantatie is heel goed verlopen! Nu woon ik sinds juli 2007 aan de Gronausestraat boven de schoenmaker in Glanerbrug, dus niet in Enschede, ik heb 4 maanden bij mijn zusje gewoond in Enschede en kwam er toen achter dat ik toch in Glanerbrug wilde blijven. Ik heb echt een prachtig huisje en ben er heel erg blij mee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagboek

Dagboek deel 2

Gedichten 

Verleden
Screening
Transplantatie
Niertransplantatie
Dagboek deel 3

Mijn nieuwe leventje

 De foto´s bij mijn   nieuwe leven!

Gastenboek

Feedback
Foto's
Zoeken

E-mail