Always look on the bright side of life!!!

 

 

 

 

 

 

Cystic Fibroses

Longtransplantatie

Mijn leven na de transplantatie

In het verleden

Vragenlijstjes about me

Dokter Essers

Dagboek

Harstikke leuk joh!!!

Foto's

Gastenboek

E-mail

Links

 

{{Voor meer info KLIK HIER}}     21 juli: HERHALING JONG! Een orgaantransplantatie redde mijn leven!   <--->   15 juli: CF Beach Dance te Bloemendaal aan Zee!!!   <--->   Voetbalkenners en CFverwanten opgelet: Doe mee met de 'Poule voor het Goede Doel' en Scoor voor CF!!!    {{Voor meer info KLIK HIER}}

Welkom op mijn website!

{{Interview met Esmé, klik hier!}}


Hallo iedereen, leuk dat jullie een kijkje nemen op mijn website.

Op 9 maart 2011 is Esmé overleden, hieronder vindt u het overlijdensbericht. Indien deze voor u niet zichtbaar is ontbreekt op uw PC de Adobe Acrobat Reader, deze is indien nodig te downloaden en te installeren


De volledige kaart is ook als PDF te downloaden (twee pagina's).

Deze website zal gaan over mijn ziekte Cystic Fibroses en longtransplantatie en alles wat daar bij komt kijken. 

Maar eerst zal ik me eens ff voorstellen.

Woensdagmiddag 11 maart 1987: Het was 20:15 uur en m'n moeder stond onder de douche en ineens besloot ik dat het tijd was dat ik maar eens een kijkje ging nemen in de wijde wereld. 20:30 uur kreeg m'n moeder weeën, puff puff deed ze, en ik hoorde wat stromen, dat was het vruchtwater. Elke 5 minuten had ze weeën, ik vond het best zielig voor dr, maar ik wou er zo graag uit, ik was al drie dagen te lang blijven hangen, duss.. Om 20:45 uur, heeft m'n moeder het ziekenhuis gebeld, ze vertrok toen met mijn opa om 21:30 naar het ziekenhuis, en mijn oma en tante pasten op mijn grote zus. 
22:00 uur: whiiii 4 cm ontsluiting!!!
Mijn moeder moest liggen, wat ze niet echt fijn vond, maar ze moest zich concentreren op haar ademhaling en hoe ze het best kon liggen. Uiteindelijk lag ze op haar rechterzij luidruchtig te puffen. 'ik schaamde me wel een beetje voor mn moeder, ik vond haar zo raar doen'. Om 22:45 mocht mn moeder gaan persen. En gillen dat ze deed joh.
En toen...22:55 uur: was de hard schoppende ik (waardoor ze eerst dachten dat ik een jongentje zou zijn) er eindelijk uit. Moeders blij. En ik krijste het uit van blijdschap en schrik. wheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh. Ik woog 3570 gram en was 50 cm lang.

Mijn ouders gaven mij de naam Esmé, wat lichtstraal betekent. Een naam die de meestten wel bij me vinden passen. Aan gezien ik veel van het leven geniet, ondanks de beperkingen die ik soms tegenkom. In september 1988 werd met behulp van een zweettest ontdekt dat ik C.F. heb.

 

Inmiddels ben ik 17 jaar. Sinds 24 maart 2003 zit ik dag en nacht aan de zuurstof en is mijn conditie zover achteruit gegaan, dat ik buitenshuis vaak in een rolstoel zit. School doe ik thuis. IJsselgroep is een stichting dat onderwijs bied aan zieke leerlingen. 4 tot 5 keer in de week komen een leraar en lerares van die stichting bij mij thuis, om mijn examen vakken Duits en Biologie te leren en maken. Ik doe mijn examen in deelcertificaten, dat houd in dat ik elk jaar 2 vakken doe. vorig jaar heb ik Engels en Nederlands beide met een nette 7 gehaald, en daar ga ik dit jaar weer voor met Duits en Bio.Daarbij doe ik sinds ergens eind maart 2003 ook driftig aan fysiotherapie. 3x in de week een uur, bij mij in het streekziekenhuis, met Bert als leuke fysiotherapeut.
Ik doe mee met een longgroep, met allemaal 40plussers, mannen en vrouwen gemengd, en raad eens...ik ben de sterkste van de longgroep, hoeraaaa!!! 
Verder vermaak ik mij door de weeks met mijn verslaving: MSNen. Ook kijk ik graag naar GTST, Idols, The trip, Friends, TMF en MTV. 

ehmm...verslaafd dus...

 

Verder heb een lieve vader en moeder, en een zus van 18 jaar, genaamd Lotte. Als ik ziek ben zullen zij verder het dagboek bijhouden. 
En ik heb nog 2 lieve katjes, genaamd Kashmir & Kriebel. Alleen is Kashmir nu onlangs helaas onder de auto gekomen:(


Kriebel                                                                   Kashmir

Nou dit lijkt me wel even genoeg over Esmé voor de transplantatie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Esme's fantasieën voor na de transplantatie?!

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25-08-06.

 

 

Hit Counter