Vorige Start Volgende

De screeningsweken         Laatste dagboekbijdrage         Alternatieve 'webcam'         Artikel Algemeen Dagblad

*** Webcam ***

Taxatie
Gezondheid

 

 

Op 19 april 2002 kreeg ik het idee voor het hier beschreven project. Ik schreef toen:

"Als het tot een longtransplantatie komt zal een strak protocol gevolgd moeten worden in o.a. het meten van diverse lichaamsfuncties om bijtijds te kunnen signaleren dat een afstoting aan het ontstaan is. Daarnaast dient alles in het werk gesteld worden om de gezondheid optimaal te houden. Waarom zal ik hier niet eerder mee beginnen en de status van mijn gezondheid nu al elektronisch ontsluiten. Met wat technisch vernuft moet het mogelijk zijn om temperatuur, gewicht, saturatie en oeps..... afgelegde afstand op een hometrainer via internet af te laten lezen. Zo iets als een webcam maar dan niet mijn kop om naar te kijken maar daadwerkelijk het functioneren van mijn lichaam. En eh.... als ik een training op de hometrainer eens oversla (die ik nog wel aan moet schaffen 'gelukkig') kan gelijk de gehele wereld mij aanmoedigen om op dat ding te kruipen."

Hierop besluit ik deze pagina te creŽren om mijn ideeŽn verder uit te werken, ik noem het voorlopig maar 'project saturatie'; enerzijds omdat ik er een saturatiemeting (hoeveelheid zuurstof in bloed) in op wil nemen en 'saturatie' verzadiging betekent. Laat www.longtransplantatie.nl maar verzadigd raken met ideeŽn die de patiŽntenzorg rondom longtransplantaties kunnen verbeteren.

Ik wil bij mijn ideeŽn trouwens wel overleg met de betrokken longtransplantatieteamleden over wat eventueel zinvol zou kunnen zijn om regelmatig te meten.

Mijn eerste ideeŽn zijn het dagelijks registreren van:

bulletgewicht (opname na wakker worden) ***
bullettemperatuur (opname via rechter oor na wakker worden) ***
bulletsaturatie
bulletbloeddruk en hartslag (opname na wakker worden) ***
bulletafgelegde afstand hometrainer, tijdsduur en maximale belasting
bulletlengte werkdag (tijdsduur tussen opstaan en naar bed gaan) ***
bulletFEV1, FC
bulletgebruik van maaltijden
bulletgebruik van medicijnen
bulletbeleefde welbevinden
bulletmobiliteit (via gps?)

*** = reeds in gebruik [registratie via PDA en automatische synchronisatie met notebookje, op internet beschikbaar na publiceren dagboek, zie grafieken]

Misschien zijn er nog wel meer zaken die interessant kunnen zijn voor het on-line kunnen volgen van mijn situatie. Wie aanvullende ideeŽn heeft, laat ze horen!!! Om het voorgaande gemotiveerd te kunnen blijven registreren zal ik het een en ander moeten automatiseren. Gelukkig biedt mijn PDA-tje enige hulp. Toch zal iemand me wel aan een saturatiemeter moeten kunnen helpen en een bloeddruk/hartslag meter, en dan natuurlijk het liefst een die elektronisch uitleesbaar is zodat ik niet dagelijks tijd kwijt ben om handmatig mijn website bij te houden. De software voor de koppeling met de website ontwikkelen we wel in de eigen onderneming. Er is trouwens ook nog een goede hometrainer nodig! Welke medische (groot)handel levert hometrainers waarbij de resultaten elektronisch uitleesbaar zijn? Welke typen zijn er en wat zijn de prijzen? Alle informatie hierover stel ik op prijs! Het mooiste zou trouwens zijn als ik niet al te diep in de buidel moet tasten en tot een ruil kan komen. Ik heb wel wat bijzonders aan te bieden! Ik ben in het bezit van de originele (voor ingewijden) beroemde reflectie- en transmissiehologrammen van Walter Spiering 'De Microscoop'. Wat is er mooier voor u als leverancier van medische artikelen om een echt stukje kunst in huis te halen dat nog aansluit bij de medische wetenschap ook!?  

Hiernaast ziet u het reflectiehologram 'De microscoop' van Walter Spiering. Het kan uiteraard niet goed tot zijn recht komen op een website aangezien een hologram een driedimensionaal beeld levert en het scherm waar u nu naar kijkt toch echt plat zal zijn. Lopende langs het hologram kunt u het hologram van alle zijden bekijken. Sterker nog, als u door het oculair van de microscoop kijkt (deze komt circa 30 centimeter naar voren!) ziet u een microchip liggen.

Een goede ruil voor goed medisch materiaal? Kijk maar eens op het taxatierapport. Deze taxatie is al wel ruim 11 jaar oud maar de prijzen zijn tot nu toe alleen maar gestegen!

Elke serieuze reactie is welkom!

Hit Counter

Voor vragen en opmerkingen over deze website kunt u zich wenden tot [Paul van den Elsaker].
Laatste update: Thursday 03 June 2004.