Longtransplantatie

Geriatrische fysiotherapie

Geplaatst op

Als erkend fysiotherapiepraktijk begrijpen we de unieke behoeften en uitdagingen waarmee oudere volwassenen worden geconfronteerd als het gaat om lichamelijke klachten en mobiliteitsproblemen. Onze geriatrische fysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten bij ouderen en het verbeteren van hun algehele welzijn en functionaliteit. In deze informatie folder willen we dieper ingaan op de klachten die behandeld kunnen worden door een geriatrie fysiotherapeut, hoe deze behandelingen worden uitgevoerd, en voor wie geriatrische fysiotherapie geschikt is. Maak vandaag nog een afspraak op fysiotherapiemovewell.nl

Wat is geriatrische fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van ouderen. Deze vorm van therapie is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, balans en algehele functionaliteit van oudere volwassenen, met als doel om hun zelfstandigheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Klachten die behandeld kunnen worden door een geriatrisch fysiotherapeut

  1. Mobiliteitsproblemen: ouderen kunnen te maken krijgen met mobiliteitsproblemen als gevolg van aandoeningen zoals artrose, osteoporose, beroertes of andere neurologische aandoeningen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van pijn en stijfheid bij deze aandoeningen.
  2. Valpreventie: veel ouderen lopen het risico om te vallen als gevolg van verminderde balans, spierzwakte en andere factoren. Geriatrische fysiotherapeuten kunnen valrisico’s beoordelen en effectieve interventies bieden om het risico op vallen te verminderen en de algehele stabiliteit te verbeteren.
  3. Herstel na een operatie: oudere volwassenen ondergaan vaak chirurgische ingrepen zoals heup- of knievervangingen. Geriatrische fysiotherapie kan helpen bij het versnellen van het herstelproces, het verbeteren van de mobiliteit en het terugwinnen van kracht na de operatie.
  4. Neurologische aandoeningen: ouderen met neurologische aandoeningen zoals beroertes, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose kunnen baat hebben bij geriatrische fysiotherapie om hun mobiliteit te verbeteren, spierspanning te verminderen en de algehele functionaliteit te behouden.

Hoe helpt geriatrische fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie omvat een breed scala aan behandelingen en interventies die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Enkele veelvoorkomende behandelmethoden zijn:

  1. Oefentherapie: Geriatrische fysiotherapeuten ontwikkelen specifieke oefenprogramma’s om de mobiliteit, kracht en flexibiliteit van ouderen te verbeteren, rekening houdend met hun individuele mogelijkheden en beperkingen.
  2. Balans- en stabiliteitstraining: Door middel van oefeningen en technieken gericht op het verbeteren van de balans en stabiliteit, kunnen geriatrische fysiotherapeuten ouderen helpen om valincidenten te voorkomen en hun zelfvertrouwen te vergroten.
  3. Manuele therapie: Deze hands-on technieken worden gebruikt om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en spierspanning te verminderen bij oudere volwassenen.
  4. Advies en educatie: Geriatrische fysiotherapeuten bieden ook advies en educatie aan ouderen en hun verzorgers over het bevorderen van een gezonde levensstijl, het voorkomen van blessures en het omgaan met chronische aandoeningen.

Voor wie is geriatrische fysiotherapie geschikt?

Geriatrie fysiotherapie is geschikt voor oudere volwassenen die te maken hebben met mobiliteitsproblemen, pijnklachten, neurologische aandoeningen en andere gezondheidsproblemen die hun dagelijkse functioneren beïnvloeden. Dit omvat mensen die herstellen van een operatie, zoals een heup- of knievervanging, evenals degenen die risico lopen op vallen of die al een val hebben gehad. Geriatrische fysiotherapie kan ook gunstig zijn voor ouderen die hun algehele gezondheid en kwaliteit van leven willen verbeteren door middel van specifieke oefeningen, mobilisatietechnieken en educatieve ondersteuning. Onze geriatrische fysiotherapeuten bij MoveWell Hilversum zijn toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg die is afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt, met als doel om ouderen te helpen een actief en zelfstandig leven te leiden.

Waarom kiezen voor MoveWell Hilversum voor geriatrische fysiotherapie?

Bij MoveWell Hilversum begrijpen we de unieke behoeften en uitdagingen van oudere volwassenen als het gaat om hun gezondheid en mobiliteit. Onze geriatrische fysiotherapeuten hebben uitgebreide ervaring en expertise in het behandelen van ouderen, en ze zijn toegewijd aan het bieden van zorg van de hoogste kwaliteit die is afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt. We bieden een vriendelijke en ondersteunende omgeving waarin ouderen zich op hun gemak voelen en gemotiveerd worden om hun gezondheidsdoelen te bereiken. Met behulp van geavanceerde behandelmethoden en een holistische benadering streven we ernaar om ouderen te helpen een actief en zelfstandig leven te leiden, vrij van pijn en beperkingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er speelt in de wereld van de gezondheid. Lees snel onze algemene blogs om je te laten informeren.

Contactgegevens

Via info @ longtransplantatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden